حمیدرضا احراری

کارآفرین و توسعه دهنده کسب و کار

مشاور ارشد مدیریت دارایی‌های فیزیکی

مربی و منتور رشد و یکپارچگی

حمیدرضا احراری

کارآفرین و توسعه دهنده کسب و کار

مشاور ارشد مدیریت دارایی‌های فیزیکی

مربی و منتور رشد و یکپارچگی

نوشته بلاگ

آخرین دستاوردهای تکنولوژیک

مرداد ۶, ۱۳۹۹ عمومی

کنترل ماشین آلات ولوو با نسل پنجم شبکه‌های ارتباطات سیار

C:\Users\Hamid Reza Ahrari\Desktop\WLO_L120H_T4f_1_22261-Large.jpg

شرکت ولوو در حال کار بر روی پروژه‌ای است که هدف از آن، کنترل از راه دور ماشین آلات راهسازی و معدنی این شرکت با بهره‌گیری از فناوری ارتباطی ۵G است. در این پروژه، ولوو تصمیم دارد از توانایی شرکت‌های سوئدی تلیا و اریکسون بهره ببرد. در صورت نهایی شدن این همکاری، این تجربه کاری، اولین نمونه از این نوع مشارکت دوطرفه بین شرکت‌های صنعتی با زمینۀ کاری کاملاً متفاوت می‌باشد.

هدف‌گذاری ولوو برای این همکاری، رسیدن به سطح بالاتری از ایمنی، بهره‌وری در حین کار و افزایش عمر مفید ناوگان این شرکت می‌باشد؛ زیرا به عقیده مدیران ولوو، صنعت ساخت و ساز، این پتانسیل را داراست که نحوۀ مدریت ماشین‌آلات در آن، سریعتر، فراگیرتر و قابل اطمینان‌تر باشد که این مهم، با شبکه ارتباطی ۴G کنونی، میسر نمی‌باشد. طبق برنامه‌ریزی، این پروژه در یک سایت در نزدیکی شهر اسکیلستونا، زادگاه ولوو در سوئد اجرا می‌شود؛ جایی که قرار است محیط‌های کاری ماشین آلات ولوو شبیه‌سازی شده و نحوۀ عملکرد شبکه ارتباطی و ماشین آلات، در آن مکان مورد سنجش آزمایشی قرار بگیرد و در نهایت که از موفقیت کامل این فناوری، اطمینان حاصل شد، آن را برای کسب استانداردهای لازم، به سازمان‌های مربوطه معرفی می‌نمایند. این مرحله از کار می‌بایست تا ۲ سال آینده به اتمام برسد و همزمان با فراگیر شدن شبکه ارتباطی ۵G در سطح جهان، ولوو نیز برگ برندۀ خود در عرصه ماشین آلات راهسازی و معدنی را به جهان معرفی می‌کند.

مجهزشدن بلدوزرهای جان دیر به فناوری SmartGrade

C:\Users\Hamid Reza Ahrari\Desktop\Fnavary\JD_700K_SmartGrade_Monitor.56d5bff21d86e.jpg

شرکت جان دیر، بولدوزر K950 خود را به فناوری SmartGrade مجهز نموده‌است. این فناوری، هنگامی که با سامانه کنترل سطح ۳D-MC۲شرکت تاپ‌کان تجمیع شود، قادر است دقت و سرعت بالاتری از عملکرد تیغه بولدوزر ارائه دهد. سامانه ۳D-MC۲خود، یکی از موفق‌ترین محصولات تجاری ساخته شده در خصوص ارتقاء عملکرد تیغۀ ماشین‌آلات تسطیح سطح همچون گریدر و بولدوزر می‌باشد که قادر است دقت و سرعت تسطیح سطوح را به‌طور قابل ملاحظه ای افزایش دهد. این ابزار شرکت تاپ‌کان، دارای ۳ بخش اصلی سنسور جمع‌آوری اطلاعات، پایه عمودی نگهدارنده سنسور و کابل انتقال اطلاعات از سنسور به کابین می‌باشد. حال فناوری SmartGrade شرکت جان دیر این امکان را فراهم کرده که بتوان سامانه کمکی تاپ‌کان را بدون پایه نگهدارنده و کابل ارتباطی آن در اختیار کاربر قرار داد. به این ترتیب، علاوه بر کاهش هزینه خرید و نصب این تجهیزات، امکان آسیب دیدن آنها در حین کار یا به سرقت رفتنشان، از بین می‌رود.

مزایای این فناوری، صرفاً در مانیتورینگ بهتر خلاصه نمی‌شود. بلکه این فناوری قادر است دستگاه بولدوزر را به‌طور اتوماتیک کنترل نماید. برخلاف سایر نمونه‌های مشابه از این دست که با استفاده از سامانه GPS قادر به کنترل بولدوزر یا ماشین آلات مشابه هستند، این مجموعه به‌طور مستقل، این وظیفه را به انجام می‌رساند. کاربر می‌تواند با انتخاب نوع خاک محیط، میزان ارتفاع تیغه در هر مرحله از تسطیح و حداکثر فشار جابجایی مجاز، صرفاً به نظارت عملکرد این فناوری مشغول شود و این مجموعه قادر است با مرتبط شدن به کامپیوتر دستگاه، با توجه به اطلاعات از پیش تنظیم شده، عمل تسطیح را با کمترین تعداد پاس‌های حرکت بولدوزر به انجام برساند و همچنین از اعمال فشار مازاد بر استاندارد به دستگاه در حین جابجایی خاک، جلوگیری نماید؛ که این اقدامات در نهایت منجر به تسریع در انجام پروژه تسطیح و کاهش هزینه‌های سوخت و نگهداری دستگاه می‌گردد. بر پایه آمار و ارقام ارائه شد از جانب جان دیر، ثبت اطلاعات اولیه دستگاه و تنظیمات اولیه، در مدت ۳۰ دقیقه انجام می‌شود که کمتر از نمونه‌های مشابه است و مدت انجام یک پروژه را می‌تواند به نصف کاهش دهد و دقت انجام کار را تا ۷ درصد افزایش دهد.

تحول در عرصه ساخت و ساز با ورود هوش مصنوعی

C:\Users\Hamid Reza Ahrari\Desktop\تصاویر\xFuture_Constructionmain700px.jpg.pagespeed.ic.vGCn1XfYI3.jpg

هوش مصنوعی آرام آرام در حال اثبات خود به عنوان یکی از الزامات صنعت ساخت و ساز می‌باشد. هوش مصنوعی قادر است در ارتقاء کیفی تعمیرات پیشگیرانه، نقش سازنده‌ای ایجاد کند که نتیجه آن را می‌توان در افزایش بهره‌وری کاری و همچنین ایمنی، به خوبی مشاهده کرد و اینترنت اشیاء، ابزار اجرایی هوش مصنوعی در انجام وظیفه می‌باشد.

هرچه زمان می‌گذرد، هوش مصنوعی‌ها از الگوریتم‌های پیچیده‌تری بهره می‌برند که قادرند گسترۀ بیشتری از متغیرها را بپذیرند و توصیه‌های دقیق‌تری را به مشتریان ارائه دهند. هوش مصنوعی در هر حوزۀ تجاری می‌تواند مفید باشد و باعث اتخاذ تصمیمات صحیحتری گردد؛ یک کارگاه ساختمانی، یک کارخانۀ تولیدی یا حتی یک فروشگاه کوچک، همگی می‌توانند حوزه‌های نفوذ هوش مصنوعی قلمداد شوند. آمار ۶۰ درصدی گرایش شرکت‌ها به لزوم به‌کارگیری از هوش مصنوعی برای موفقیت در آینده کاری خود که توسط مجله هاروارد بیزینس ریویو ارائه شده، به خوبی، موید همین نظریه است.

در حالیکه از مزایایی که هوش مصنوعی برای آیندۀ کسب و کار به ارمغان می‌آورد صحبت می‌کنیم، نباید از چالش‌هایی نیز که جزئی از ماهیت آن است، غافل شویم. به عنوان مثال، برخی کارگران از نفوذ این دیدگاه در بین کارفرمایان هراس دارند چون معتقدند که هوش مصنوعی باعث نابودی فرصت‌های شغلی متعددی خواهد شد و نیروهای انسانی که باقی بمانند نیز باید سطح علمی خود را تا حدی ارتقاء دهند تا بتوانند با نحوه کار با این ابزار جدید به خوبی آشنا شوند. شرکت‌هایی که تمایلی برای کنار گذاشتن سبک و سیاق سنتی خود در کسب و کار ندارند نیز چالشی دیگر پیش روی فراگیری این فناوری می‌باشد که لازم است با شناساندن بهتر آن به شرکت‌ها، از مقاومت در مقابل پذیرش آن کاست. در نهایت به مسئله امنیت می‌پردازیم زیرا در بحث اینترنت اشیاء، بحث امنیت در تبادل داده‌های ورودی و خروجی، یکی از الزامات حیاتی می‌باشد و تا زمانی که توسعه‌دهندگان نتوانند استانداردهای امنیتی این حوزه و رایانش ابری را به حد قابل قبولی برسانند، اقبال عمومی از این فناوری، دارای افق چندان روشنی نخواهد بود.

ورود دنفوس به بازار تجهیزات کنترل از راه دور

C:\Users\Hamid Reza Ahrari\Desktop\تصاویر\29498-11199292.jpg

با توافق صورت گرفته بین شرکت دنفوس و شرکت اسپانیایی ایکوشی، فناوری تجهیزات کنترل از راه دور ماشین‌آلات که یکی از پروژه‌های جاری ایکوشی به حساب می‌آمد، به شرکت دنفوس فروخته شد و حوزه ارتباطات بی‌سیم که یکی از هدف‌های سرمایه‌گذاری دنفوس برای توسعه فروش محصولات این شرکت در آینده می‌باشد، در آستانه تحقق یافتن است. به گفته مدیر اجرایی دنفوس، این شرکت سعی دارد که مجموعۀ کاملی از خدمات حوزه ماشین‌آلات را در اختیار مشتریان خود بگذارد و ارتباطات بی‌سیم، یکی از آخرین حلقه‌های زنجیره بود که در آیندۀ نزدیک، محقق شده و تمام نیازهای مشتریان این شرکت، به کمال، پاسخ داده خواهند شد.

شرکت ایکوشی یکی از شرکت‌های فعال در حوزه دیجیتال و فناوری اطلاعات می‌باشد که محصولات آن در ۸۰ کشور جهان به فروش می‌رسد و طبق قرارداد تملک دنفوس بر بخشی از شرکت ایکوشی، قرار است یک تیم از متخصصان این حوزه این شرکت، در مرکزی که در شهر سن‌سباستین اسپانیا ایجاد خواهد شد، زیر نظر مدیران دنفوس، به توسعه و تکمیل این فناوری بپردازند و محصولات تولیدشده، به نمایندگی‌های فروش دنفوس در آلمان، آمریکا و دوبی ارسال گردد.

همکاری کوماتسو و پراپلر در معرفی سیستم های پایش با استفاده از پهپادهای کوچک

C:\Users\Hamid Reza Ahrari\Desktop\تصاویر\screenshot-www.prnewswire.com-2018-08-03-15-40-54.png

همزمان با استفاده از پهپادها در برخی از سایت های عمرانی برای تحلیل و ارزیابی میزان پیشرفت کار، شرکت های پراپلر و کوماتسو در یک پروژه مشترک قابلیت های جذابی را در این حوزه پیشنهاد می‌دهند.

کوماتسو مدتی است که محصولات مرتبط با نقشه برداری و تحلیل با استفاده از پهپادها را در دستورکار قرار داده است، این تلاش ها با همکاری محصولات جدید شرکت پراپلر (تولیدکننده پهپاد) وارد فاز جدیدی شده است. محصول جدید تصاویر تهیه شده توسط پهپاد را به یک تبلت منتقل کرده و به مهندس کاربر اجازه می‌دهد که محاسبات مربوط به ارتفاع، حجم و شیب را در کنار اختلاف جهت و مسیر در طول زمان انجام دهد. تکنولوژی پراپلر همچنین امکان انجام کالیبره سازی محیط کار و نتیجتاً بررسی های لحظه ای در کارگاه عمرانی را فراهم می‌آورد.

به گفته یکی از مدیران شرکت پراپلر کارگاه های عمرانی به مرور با ارزش های نهفته در دقت اطلاعات لحظه ای تولیدی پهپادها آشنا شده اند. با استفاده از این تکنولوژی می‌توان به سرعت و با دقت قابل قبول همواره رصد کرد که کدام کاربر و با کدام دستگاه چه مقدار مواد را به کجا جابجا کرده است. این تکنولوژی به مدیران سایت ها امکان می‌دهد که بر اساس اطلاعات دقیق بدست آمده بهترین تصمیم گیری را در زمان مناسب انجام دهند تا ضمن بهینه سازی عملیات و کاهش هزینه ها بتوانند بازدهی منابع انسانی خود را در کنار حفظ کیفیت انجام کار تضمین کنند. با استفاده از این تکنولوژی مدیریت منابع انسانی بسیار تسهیل می گردد. در چنین شرایطی امکان پایش پارامترهای مهم انجام کار از هر نقطه ای از دفتر مرکزی گرفته تا اتاق سرپرست پروژه فراهم می گردد.

گردآوری و ترجمه: حمیدرضا احراری – مقداد بنی جمالی

درج دیدگاه